De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Hoorcollege (Thomas & Jurgen)

Een bijzonder concept behoeft een bijzonder ontwerp. Daarom vlogen wij voor onze reeks Hoorcolleges, die startte in 2020, ontwerpduo Thomas & Jurgen in. In hun unieke stijl ontwierpen ze eerder al albumcovers, skateboards en nu dus ook de posters voor Hoorcollege. Tijdens deze muzikale ‘colleges’ duiken we in intieme setting met dj’s in hun inspiraties. Het enige Hoorcollege van 2021 was de memorabele editie met Pieter Jansen en Oceanic.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Feng Suave (Tia Hoogvliet / huhtia)

In 2020 voorzag stagiair Tia ons van enkele mooie ontwerpen. Gelukkig konden we dit exemplaar voor Feng Suave door verplaatsingen nog meenemen in dit overzicht. De show van Feng Suave heeft helaas nooit het licht mogen zien, maar we hopen de band uiteraard nog eens te mogen verwelkomen in onze zaal. Voorprogramma Banji verkocht EKKO in de tussentijd overigens al op eigen kracht uit.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Brihang & IKRAAAN (Rutger van Aken / RAINY DAY)

Elk jaar programmeren we met veel liefde een aantal artiesten in samenwerking met Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond. In 2021 maakte voormalig EKKO-stagiair en ontwerper aan huis Rutger van Aken deze poster voor Brihang en IKRAAAN. Door verschillende verplaatsingen hebben we de show helaas moeten afgelasten, maar gelukkig kunnen we alvast uitkijken naar de volgende samenwerking met De Brakke Grond: op 12 mei 2022 betreden Chibi Ichigo en Animistic Beliefs ons podium.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Perfect Indie Disco XL (Athiná Gralike)

We geven liever niet toe aan seated concerten, en dan ook nog in de middag, maar voor dit jaarlijkse prachtstuk van St. Paul maakten we een uitzondering. Grafisch ontwerp-stagiair Athiná bedacht het concept voor deze poster: ze is op ons kantoor vlijtig aan de slag geweest met viltstift op een uitgeprint cassettebandje en het resultaat mag er zeker wezen.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

EKKO x MONDAYS: Charlie & The Lesbians + Deveron + Tramhaus (Mondays)

MONDAYS is een Utrechts initiatief dat underground concerten organiseert met een DIY-mentaliteit. En dat zien we aan de poster, die ze ook zelf hebben gemaakt. EKKO voelde die avond als vanouds; lekker druk, afgebroken tent, toegestane(!) moshpit. Niks op aan te merken, net als op die poster!

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Mirage (Nicandro Visser)

Ondanks alles konden we in 2021 alsnog een nieuw techno-concept realiseren, zij het ‘s avonds in plaats van ‘s nachts. Ontwerp- en A/V-stagiair Nicandro – wij mogen ‘m Niek noemen – wist de diepe klanken van techno goed te vangen in het posterontwerp voor Mirage.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Luwten (Sterre Baaima / Studio Jansje)

De poster voor deze show hoefde eigenlijk niet meer gemaakt te worden, want het optreden van Luwten was binnen no-time uitverkocht – het was namelijk een pilot voor Testen voor Toegang. Toch zijn we blij dat oud-stagiaire Sterre alsnog haar creativiteit heeft losgelaten op Luwten: haar poster is absoluut een van onze favorieten van dit jaar.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Meskerem Mees (Athiná Gralike)

Wat hadden we de Gentse Meskerem Mees graag nog live horen spelen, zo op de valreep van 2021. Het mocht niet baten, maar gelukkig mag de singer-songwriter dit jaar op 24 maart in de herkansingfingers crossed. Stagiaire Athiná voorzag de show van Meskerem Mees van dit mooie grafische exemplaar.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

Doomstad (Rutger van Aken / RAINY DAY)

Zo nu en dan verandert EKKO, in samenwerking met Never Mind The Hype, de Domstad onvrijwillig in een Doomstad. De zaal is dan geopend voor muziek van het allerzwaarste kaliber en zijn liefhebbers. Geluk bij een ongeluk: we hebben de editie van november 2021 moeten verplaatsen naar 25 maart 2022, maar dat betekent ook dat Rutgers poster nog wat langer te bewonderen blijft.

De eregalerij - EKKO’s 2021 in tien posters

EKKO, al 35 jaar voor de fijnproever (Sacha van den Haak)

Het laatste klapstuk van 2021 was uiteraard de taart-campagne van onze huisontwerper Sacha van den Haak, die we eerder dit jaar spraken over tien jaar ontwerpen voor EKKO. Dit Nailed It!-geïnspireerde ontwerp symboliseert voor ons precies ons jubileumjaar: het was niet exact wat we ons erbij hadden voorgesteld, maar we hebben er toch van genoten. Overigens mochten we onszelf deze week alweer feliciteren. Op 6 januari maakten we onze entree in de tweede helft van onze dirty thirties: EKKO werd 36 jaar!

← Terug