De Nacht Staat Op - 12 februari in EKKO

Het gebrek aan erkenning van de nachtcultuur als volwaardige cultuurvorm was ook voor de pandemie een probleem; dance wordt vaak onterecht geassocieerd met onveiligheid en overlast. Dit terwijl de nacht heelt, verbindt, inspireert en ontwikkelt.

We hebben lange tijd meebewogen, zijn flexibel geweest, en zochten naar manieren om toch activiteiten te organiseren of om ons podium op een andere manier in te zetten. De maatregelen waren geruime tijd nodig en uitlegbaar, ook vanuit de belofte dat er gekeken zou gaan worden naar oplossingen voor de lange termijn. Helaas worden die gesprekken nog steeds niet gevoerd en we snappen niet waarom niet. Zeker gezien de schrikbarende cijfers van de mentale problematiek onder jongeren. Dat is niet op te lossen met de heropening van de nacht, maar draagt daar wel aan bij. Nog even los van de zorgen die we hebben om het voortbestaan van de sector wanneer er geen perspectief geboden wordt. Nu de noodzaak van maatregelen gezien de ontwikkelingen steeds minder actueel is, zou heropening weer mogelijk moeten zijn, al dan niet stapsgewijs.

De Nacht Staat Op is aangekondigd als een dagelijkse actie vanaf 12 februari aanstaande, maar EKKO kiest ervoor om voorlopig alleen mee te doen met de aftrap. Wel zijn we nieuwsgierig om te zien wat 12 februari gaat brengen.

Meer informatie over het programma is hier te vinden.

De Nacht Staat Op - 12 februari in EKKO
← Terug