Ruimte voor reflectie en geklets

Ruimte voor reflectie en geklets

Wat doe je als je 35 bent en thuis geen gasten meer mag ontvangen? Juist, je maakt een podcast. Vanuit een (te) lang moment van reflectie, een ruimte om te ontwikkelen en een drift om te creëren begonnen programmeur Dirk Baart en marketeer Dave Coenen afgelopen najaar aan dit project met in hun hoofd drie prangende vragen: waar komen we vandaan, waar staan we en hoe gaan we verder? Die vragen werden omgezet in draaiboeken, telefoongesprekken, en uiteindelijk een reeks audio-interviews en discussies. In de podcast-serie Het Poppodium van de Toekomst geven we antwoord op deze vragen. Opgenomen in een lege EKKO-zaal met een getalenteerde audiocrew en twee nieuwbakken die de uitdaging aangaan, proberen we via het verleden, via het heden, de toekomst in te gaan met een lading scherpe anekdotes, opgedane impressies en verfrissende visies. En dat zijn niet alleen maar industry heads; ook vaste bezoekers, medewerkers, toevallige passanten en oudgedienden komen aan het woord.

Vorige week trapten we af met onze eerste aflevering: Van studentenvereniging tot professioneel podium. Daarin schetsen Marlies Timmermans (de huidige directeur van EKKO) en Sytse Wils (oud-programmeur EKKO, huidig programmeur TivoliVredenburg) een bondige geschiedenis, zonder anekdotes over naakte bezoekers of piepkleine budgetten achterwege te laten. Ook voor vele andere poppodia is EKKO’s geschiedenis op z’n minst in de grote lijn herkenbaar: veel venues in Nederland ontstonden vanuit een tegenbeweging of een jongerenvereniging, en groeiden doorheen tientallen jaren uit tot grote schakels in een culturele industrie. Wil je weten van waaruit EKKO en vele andere podia in Nederland ontstonden, en de bouwstenen gelegd zijn voor het model dat we nu hanteren: luister die eerste aflevering snel. Dat kan hier!

Wil je meer weten over het maken van en het idee achter deze podcast? Zorg dan dat je aanstaande vrijdag (7 mei) om 19:00 inschakelt op onze Instagram. Daar zullen programmeur Dirk en marketeer Dave een Instagram Live-sessie hosten waarin ze hun idee en opzet voor de podcast bespreken, en jullie vragen kunnen beantwoorden. 


Nog steeds behoefte naar meer? Op 14 mei verschijnt de twee aflevering van Het Poppodium van de Toekomst op al je favoriete podcast-apps. Dan zullen Johan Gijsen en Franc Faaij ingaan op de stedelijke en culturele omgeving van het poppodium in Nederland.

← Terug