EKKO presenteert: de residenties release party op 3 juni

Op 3 juni zal deze gelimiteerde 12" verschijnen met artwork van dj/producer Legowelt en typografie van Nicole Martens. De slimmer koper doet dat het best middels een pre-order of een toegangsbewijs voor onze releaseparty, waar ook Gita BuhariJameszoo & Niels Broos en Raven Artson een live-optreden komen verzorgen.

De tracklist van het residentievinyl:

A1. Robin Kester & Kaap - Sliding Door
A2. Rats on Rafts & Palmbomen - Cashmere Carey
A3. Gita Buhari & Fabrik - Anger

B1. Raven Artson & Mucky - I'm The One
B2. rolrolrol (Jameszoo & Niels Broos) - Buurman
B3. Robin Kester & Kaap - Sun

Het vinyl pre-order je vanaf 28 april om 15:00 hier, kaarten voor de release-avond in EKKO op 3 juni vind je hier.

De samenwerking tussen Robin Kester en producer Kaap bleek zo vruchtbaar, dat niet één, maar twee tracks uit hun residentie-sessies de plaat haalden: het nachtelijke, mistige Sliding Door en het breekbare doch optimistische Sun. Hier zie je hoe de twee artiesten hun dynamiek en het geboren materiaal uit de residentie-sessies beschrijven.

De tweede sessie is er een van twee toets- en knoppenvirtuozen: Niels Broos en Jameszoo, samen ook wel rolrolrol genoemd. Hun track Buurman is een uit een jamssessie geboren moddervette electro-jazztrack. In de mini-docu hieronder zie je hoe deze en andere tracks zijn ontstaan.

Duo nummer drie: Gita Buhari & Fabrik. Een naadloze samenwerking vol indie-soul, R&B en jazz-invloeden. Anger is een cathartische ontlading van emoties over een subtiel, verfijnd arrangement. 

Producer Mucky (bekend van o.a. Sevdaliza) zat in een hip-hop bubbel en dacht bijna niet meer in instrumentarium en producties die ook buiten het genre zouden passen. Totdat artiest Raven Artson hem benaderde vanwege zijn sublieme productiewerk. De hoogst productieve synergie van deze twee muzikale werelden leverde uiteindelijk maar liefst tien(!) tracks op, waarvan I’m The One de uiteindelijke single is geworden.

Vanuit een gezamenlijke interesse voor duistere muziek uit de jaren tachtig doken Palmbomen en Rats on Rafts de EKKO-zaal in om tot een muzikale versmelting te komen. Het resultaat: Cashmere Carey, een wonderlijke post-punk track vol invloeden uit shoegaze, wave en electro. Je ziet het in de allerlaatste mini-docu van ons residentieproject.

← Terug