EKKO presenteert: het residentieproject met o.a. Robin Kester, Jameszoo, Gita Buhari en Rats on Rafts

Wat nou als je twee artiesten die een bijzondere kijk op muziek delen en in EKKO zouden kunnen spelen of hebben gespeeld, drie dagen bij elkaar zet in onze zaal, die voor de gelegenheid is veranderd in een opnamestudio? Magic happens, zo blijkt. Want al deze unlikely duos kwamen met de meest bijzondere, maffe, coole, harde, opzwepende, verbijsterende tracks aanzetten. Benieuwd naar onze combinaties? Deze week bijten Robin Kester en Kaap het spits af: twee mensen die houden van mystieke, nevelige producties, maar een totaal andere aanpak hanteren: zij met gitaar en gelaagde indiepop, hij met stemmige wavy electronica.

Hun driedaagse creatieve vrijbrief leidde tot een tweetal hypnotiserende, nachtelijke indielectro-tracks onder de naam Kaap & Kester, waarvan Sliding Door vandaag als single gepresenteerd wordt. Wij zullen er verder niet te veel over duiden, want dat kunnen de artiesten zelf het beste. Check het in deze mini-documentaire.

Vanaf donderdag 18 november releasen we iedere week een track en mini-docu uit ons residentieproject. De komende weken hoor je hoe de samenwerking tussen Jameszoo & Niels Broos, Gita Buhari & Fabrik, Mucky & Raven Artson en Rats on Rafts & Palmbomen klinkt. Dat kan op onze website, de socialmediakanalen van EKKO en diverse streamingplatforms.

De vijf singles worden uiteindelijk verzameld op een compilatie-vinyl, met begin 2022 als verwachte releasedatum. Na vijf weken van releases wordt op donderdag 23 december een avond met live-programma georganiseerd, waar meerdere artiesten van het residentieproject optreden. Vanaf dit moment wordt het voor geïnteresseerden mogelijk om een pre-order te plaatsen voor het vinyl. De invulling en line-up van het liveprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt, dit geldt ook voor de verschijningsdatum van de plaat.

Dusss hou ons in de gaten, wees erbij als we live weer mogen en don’t snooze on that precious vinyl!

← Terug