Het poppodium vanaf het podium: back- en frontstagelevens op tour

Tekst: Dave Coenen
Artwork: Lyanne Tonk

Maurits Westerik ken je misschien niet alleen als zanger van bewilder, een band die ook een graag geziene gast bij ons is geweest door de jaren heen. Enkele jaren geleden krijg hij de sleutel van festival Best Kept Secret, en stond hij zowel op als achter het podium, met als ultieme clash een optreden met zijn eigen band op zijn eigen festival. Als presentatoren Margriet en Alfred naar zijn ideale poppodium vragen, prikken er zomaar ineens een paar veren in onze reet:

"Het is gewoon bijzonder, nu we het er zo over hebben, om te zien hoe EKKO eigenlijk ook is meegegaan in het leven van de dag, kan je bijna wel zeggen. Ik denk dat dat het ultieme poppodium is, weet je wel. Dat je ziet waar het gebeurt en dat je ruimte geeft aan nieuwe ontwikkelingen en nieuwe creativiteit. En dat mensen daarvan genieten en het weer mee kunnen nemen en dan groeit het weer verder. En al die schakelingen, kleine en grote podia, middelgrote enzovoorts. Dat houdt het proces in stand. Dus dat is mijn podium van de toekomst."

Annelotte tourde de afgelopen jaren over meerdere continenten en speelde op grote festivals, en houdt daarnaast een carrière in de niet-creatieve sector hoog. Haar visie op het poppodium van de toekomst vindt kern in liefde voor muziek, een drijfveer die zij zelf ook op haar creatieve pad hanteert.

"Ik denk wat voor mij het belangrijkste is voor poppodia is dat, net als dat muzikanten het doen vanuit een passie, is dat voor poppodia ook het belangrijkst, op wat voor formaat je ook zit. Of je nou een klein podiumpje bent of een heel groot podium. Je moet het doen uit liefde voor de muziek. Als dat er is, dan is het goed."

Voor de volledige derde aflevering en de eerdere uitgebrachte episodes van Het Poppodium van de Toekomst, klik je hier of de Spotify-widget hierboven. 

Aanstaande 7 juni host EKKO-programmeur Dirk Baart een nagesprek over deze aflevering op Instagram Live. Daarin te gast is Friendly Fire-boeker Pien Feith, die ook haar eigen creatieve carrière als artiest heeft. Tune in op maandag 7 juni om 20:00 op ons Instagram-account!

← Terug