Kom in actie en kies voor EKKO

Kom in actie en kies voor EKKO

Donderdag 24 maart - Meskerem Mees (uitverkocht)

De Gentse Meskerem Mees won vorig jaar Humo's Rock Rally, werd rond de jaarwisseling door onze zuiderburen omgedoopt tot "grande dame van 21" en speelde vlak daarna een schitterende sessie op een digitaal Eurosonic. Debuutsingle Joe - een warme ochtendknuffel van een nummer vol klassieke soul-invloeden a la Sam Cooke en Nina Simone - dendert richting 3 miljoen streams.
>> Info & tickets <<

Zaterdag 26 maart - Mega Bog

De speelse, levendige composities van Mega Bog lijken uit een andere wereld te komen. Jazz, folk, kamerpop en science fiction-elementen vergezellen het hoge stemgeluid van de Amerikaanse. Op haar nieuwe plaat klinkt ze op tracks als Butterfly als Fiona Apple aan ritalin, en op Maybe You Died doet ze denken aan een psychedelische versie van Laura Marling of Ezra Furman.

>> Info & tickets <<

Donderdag 31 maart - Lewsberg 

Het Rotterdams kwartet Lewsberg houdt van literatuur, dat mag duidelijk zijn. De band vernoemde zichzelf naar cultschrijver Robert Loesberg en bracht ooit de single Non-fiction Writer uit. Nu is er het gloednieuwe album In Your Hands, vol nummers die ingetogen nonchalante indie, post-punk en de repetitieve kracht van The Velvet Underground combineren met een existentialistische, spoken-word-achtige Engelse tekst in een zwaar Nederlands accent. 

>> Info & tickets <<

Zaterdag 2 april - Porridge Radio (uitverkocht)

Verfrissend, afwisselend en bijtend bij een eerste luisterbeurt, maar zacht in de kern. Een beschrijving van Porridge Radio die gelijk loopt aan de muzikale carrière van de band: wat ooit begon als het sentimentele slaapkamerproject van Dana Margolin, is inmiddels uitgegroeid tot een wilde liveband. Poppy zijn de melodieën, maar de uitwerking is rafelig, punk en soms zelfs met een vlaag shoegaze. 

>> Info & tickets <<

Vrijdag 8 april - Afterpartees 

Het is nooit saai met Afterpartees: de laatste keer dat we het powerpop-vijftal onder onze naam mochten presenteren, bedachten de Horstenaren een heus moordmysterie vol publieksparticipatie en met een kernrol voor Limp Bizkit. Naast uitstekende, hoogst energieke shows vol pakkende refreintjes, gebroken annex geheelde harten en moshdrang om u tegen te zeggen, is het inmiddels een traditie geworden dat de gebroeders Nellen jaarlijks een muzikale oudejaarsconference verzorgen op Perfect Indie Disco XL. 

>> Info & tickets <<

Vrijdag 15 april - 4B2M

Na een snel uitverkocht show in ACU eind vorig jaar, móést dit dubbele tweetal wel terugkomen voor een inhaalronde voor het oog van meer liefhebbers. 4B2M is terug, en wel onder ons eigen dak, met nieuw werk. Sonische trips en chemische explosies die klinken als een designer drugs, ook na de opvallend introspectieve en verrassende single I Quit. Kraut rock, R&B, percussie uit onverwachte hoeken en aanstekelijke synthpop voeren de boventoon in de sound van dit viertal.

>> Info & tickets <<

Zaterdag 16 april - Open Mike Eagle

Maak kennis met een van de veelzijdigste mc’s uit de Verenigde Staten. Of, nou ja, kennis… Open Mike Eagle is al sinds zijn studentenjaren thuis in stand-up comedy en het schrijven van gevatte teksten, en haalt daarbij inspiratie uit zowel De La Soul als Pavement. Hij beweegt zich daardoor in kringen van spitsvondige kringen die op een experimentele en grenzeloze manier hiphop maken, waarvan PinkSiifu, Quelle Chris en Armand Hammer enkele recente voorbeelden zijn. 

>> Info & tickets <<

Vrijdag 29 april - Mildlife

De baslijn stuwt de hupsende hi-hats voort, de toetsen en dwarsfluit bezweren en kleuren in. Vervormd gitaarwerk zorgt voor een psychedelisch randje aan de extreem dansbare grooves van het Melbournse Mildlife, een viertal wiens wortels ontspringen in fusion, soul en electro vol 909s.

>> Info & tickets <<

Zondag 1 mei - YĪN YĪN (extra show)

Dit duo bestaande uit Kees Berkers en Yves Lennertz gelooft niet alleen in oosterse muziek, maar ook in oosterse wijsheid. Beter bekend onder de naam yĪn yĪn graven ze naast in de krochten van hun brein ook in de platenbakken op zoek naar vergeten thaifunk, disco en city pop. Daardoor zou je ze met hun instrumentale, zweverige gitaarloopjes al het Nederlandse antwoord op Kikagaku Moyo en Khruangbin kunnen noemen, maar dat heb je niet van ons. 

>> Info & tickets <<

Donderdag 12 mei - Animistic Beliefs & Chibi Ichigo 

Met een fundament in electro, punk en gabber en een spirituele kern in prekoloniale taal, muziek en tradities, daagt het Rotterdamse Animistic Beliefs het muzikale status quo uit middels een spannende mix van techno en IDM. 

Doeltreffend, zelfverzekerd en veelzijdig. Soms onnavolgbaar voor de Nederlands-sprekende, maar juist de grenzeloze mix van hiphop, techno en bars in het Engels, Nederlands en Russisch(!) maken Chibi Ichigo tot een zeer noemenswaardig talent. 

>> Info & tickets <<

Donderdag 26 mei - Wet Leg (uitverkocht)

Met pas twee singles op de teller is Wet Leg alsnog dé indiebelofte van het moment. Hoe kan het ook anders met de al in juni geëxplodeerde binnenkomer Chaise Longue, opgevolgd door meezingkanon Wet Dream. En twee keer opeenvolgend scoren met een anthem, dat blijkt anno 2021 een hele prestatie. Begin 2022 verlaat het tweetal The Isle of Wight om te komen spelen in EKKO en op Eurosonic Noorderslag. Gitaarenergie vol indie, garage en punk die schuurt als Hole, nestelt als The Strokes en zo gevat en brutaal is als Courtney Barnett. Don’t sleep on this one - let it be a wet dream.

>> Info & tickets <<

Kom in actie en kies voor EKKO
← Terug