10, 11 & 12 september: NU IS EKKO - Openingsweekend

10, 11 & 12 september: NU IS EKKO - Openingsweekend
Amber Arcades & Figgie XXL

De aftrap van het feestgedruis wordt verzorgd door dierbare vrienden dicht bij huis: de subliem gelaagde indiepop van Amber Arcades en de lieflijke zomerse popklanken van Figgie openen een bijzonder concertseizoen binnen onze deuren en bijten het spits af op ons gloednieuwe geluidssysteem. Vanavond wordt een thuiswedstrijd met het beste wat Utrecht muzikaal te bieden heeft. En oh ja, beide artiesten hoorde je al eerder in onze verjaardagscadeaus: Amber Arcades praatte mee over het tourleven in onze podcast en Figgie nam een speciaal optreden op voor onze postercampagne. Op nog meer feest vanavond tijdens dit warm bad van een double bill!

TICKETS


10, 11 & 12 september: NU IS EKKO - Openingsweekend
Perfect Indie Disco met DJ St. Paul

Ook voor St. Paul waren de afgelopen maanden een bittere pil. Geen wekelijkse Pop-O-Matic, geen hostings of bijzondere shows. Maar Paul, die wij al decennia lang als uitstekend muzikaal omlijster en anti-stilzitter kennen, zorgde maandelijks voor het beste vertier, gezonde competitie, een lollige reeks teamnamen en fijne muziektrivia voor de echte muziek-geek tijdens zijn Popquiz in samenwerking met TivoliVredenburg. We zijn maar wat blij dat de CDJ’s weer knipperen, de lichten weer uit mogen en dat Paul weer de beste dwarsdoorsnede van all things independent komt laten horen. Van Altin Gün tot The War On Drugs, van Tyler, The Creator tot Caroline Polachek - Perfect Indie Disco is weer aan!

TICKETS

10, 11 & 12 september: NU IS EKKO - Openingsweekend
Meetsysteem & Dwaalgast feat. Shari Klein

Bij zonsopgang de club verlaten en dan nog even op de Weerd-trappen zitten om van het uitzicht te genieten. Godallejezus, die pronkt al ruim een jaar bovenaan onze top 3 van lockdown-gemissen. Voor Meetsysteem en Dwaalgast is dat niet anders. De één zoekt naar verwondering, euforie en ontsnapping middels prachtige popalbums op het strakke koord tussen ambient, electro, club en indie. Meetsysteem zorgde met CR:GO wederom voor een verrijking in woord en klank met ijzersterke featurings van onder andere Ray Fuego en Gotu Jim. De ander is een doorgewinterd dj uit het Utrechtse die onder een nog maar zelden gezien pseudoniem zoekt naar connectie in tijden waarin de fysieke ontlading en aanraking ontbreekt. Samen met spoken word-artiest Shari Klein neemt Dwaalgast je mee naar duistere nachten, bezwete lichamen en nog onbetreden paden. Een uitgesponnen dansavond met één been in de club!

TICKETS

10, 11 & 12 september: NU IS EKKO - Openingsweekend
Club EKKO: Carista, Thrills in +41 b2b Latoya & Balu b2b Rochelle Dietz

Éíndelijk mag het: we openen de poorten van Club EKKO. Noem het een omtovering van ons pand naar een in nevel gehulde, neon-verlichte danstempel met een haarfijn clubgeluid. Overgenomen door vooraanstaande labels, toekomstgerichte collectieven, lokaal talent en internationale verrassingen, is Club EKKO dé plek om in intieme sfeer de nacht door te brengen. En wanneer kan die officiële inluiding beter plaatsvinden dan tijdens ons jubileumweekend? Precies. We starten Club EKKO met een Utrecht-only night vol enkele oude bekenden, lokale helden en 030-trots Carista. Dance on!

TICKETS

10, 11 & 12 september: NU IS EKKO - Openingsweekend
Girl Band

Na een volle Ronda-zaal op Le Guess Who? keert het Ierse Girl Band terug naar Utrecht, en wel in EKKO. Met vlagen noise, hakkelende kicks en keiharde atonale lyrics is Girl Band er een waar velen niet durven te gaan. Vol grenzeloze manie de duisternis in met deze noise rock-formatie als geen ander, die de laatste jaren ook haar invloeden uit techno en glamrock haalde. Luister maar naar het in 2019 verschenen The Talkies, of gewoon naar die cover van Blawans Why They Hide Their Bodies Under My Garage?, dan snap je wel waarom. En nu hop die moshpit in.

TICKETS

← Terug