Polyritmes en Zware Bassen: dit draaiden upsammy en Luke Cohlen tijdens Hoorcollege

Het is je goed recht om als dj niet zomaar al je track ID's prijs te geven, maar aangezien enkele bezoekers na afloop van ons afgelopen Hoorcollege naar het podium stormden en onze inbox volstroomde met playlistverzoeken, vroegen wij genodigde dj's Luke Cohlen en upsammy om hun platentassen en USB-geschiedenissen met ons te delen.

Tekst: Dave Coenen
Foto's: Pierre Zylstra

Vederlichte wavy synths en bas-gecentreerde zwaargewichten - Luke Cohlen en Thessa Torsing (aka upsammy) maakten onder moderatie van Lisa "Latoya" Molle in ons Hoorcollege hun eigen muzikale ketting om jezelf in te verliezen. Lukes verhalen en anekdotes starten met een recente favoriet van Tarotplane en artpunk uit de jaren negentig. Track na track wordt het volume van de speakerwanden in De Nijverheid een stukje opgehoogd: Thessa's nieuwe "gitaarproject" Sweepsculp en laatste EP Bend schroeven de energie wat omhoog, waarna het tweetal diep in een gedeelde liefde voor vroege dubstep duikt met onder de radar geraakte tracks van Kode9 en Mala. 

De dj's laten het kleine publiek vol lokale dance-liefhebbers nog gretiger naar een clubnacht achter dan ze al waren door te sluiten met een wervelwind aan polyritmische IDM van wonderkind Rian Treanor. De platenteller staat inmiddels op 17, maar de (avond)klok slaat negenmaal: tijd om naar huis te gaan. Al met al zorgden die 17 platen voor een energieke maar behouden micro-clubsetting vol fijne gesprekken, wild stoelwiegen en vernieuwde inspiratie: de veertig aanwezigen konden eindelijk weer eens verbinden middels muziek, maar helaas nog (even) zonder fysieke ontlading.

BELUISTER DE LIJST HIERONDER:

Vijf van de zeventien tracks in deze Buy Music Club-lijst zijn niet beschikbaar op Bandcamp. Hieronder vind je deze nummers, gerangschikt naar dj en moment van spelen:

Luke Cohlen
- Mala - Da Wrath (Souljahz VIP Mix)
- Nijhof & Toonk - Untitled B1 (forthcoming release)
- Sonar Audio Research - The Aquarium

upsammy
- ad-jap - Sine Waltz
- Anstam - Untitled (Brom B)

Tot het volgende Hoorcollege in juni!

← Terug