Wie is EKKO? #10 - Justin

Wie is EKKO? #10 - Justin

Tekst & beeld: Vera Vaessen

Justin liep vorig jaar al stage op de marketingafdeling, maar kon die toen niet afmaken door omstandigheden (een of ander virus, weet je wel). Toen maakten we deze foto. Dit jaar loopt hij zijn stage opnieuw.

Ha Jus, hoe gaat het met je?

Het gaat wel goed, op zich. Ik zit wel lekker in mijn vel en ben blij dat ik na lange tijd weer iets nuttigs kan doen en mijn steentje weer kan bijdragen aan EKKO. Het doet me veel deugd dat EKKO weer open is.

Wat was je aan het doen toen ik je onderbrak voor dit interview?

Ik was een Facebookbericht aan het schrijven over alles wat er dit weekend allemaal te doen is in Utrecht en in EKKO.

Wat doe je, behalve Facebookberichten schrijven, allemaal tijdens deze stage?

Aan de ene kant ben ik verantwoordelijk voor de online activiteit van EKKO: Facebook, Instagram, alle social media-kanalen dus. Aan de andere kant doe ik ook dingen die je niet direct ziet, zoals contact houden met de fotografen en stadsrondelopers. Ik rooster hen bijvoorbeeld in. Tussendoor doe ik heel veel kleine dingetjes, waarvan ik steeds vergeet wat ze precies zijn, omdat ze maar zo kort duren.

Zijn er dingen veranderd tussen nu en de vorige keer dat je stage liep?

Als ik naar mezelf kijk, dan denk ik dat ik een stuk zelfstandiger ben geworden. En EKKO is open. Dat is toch wel het grootste verschil. Ik merk dat mensen heel enthousiast zijn en behoefte hebben gehad aan uitgaan, concerten, dingen meemaken. Bezoekers zijn een stuk energieker en hebben het genieten weer terug uitgevonden.

Wat is het eerste dat jij hebt gedaan?

Ik ben meteen naar de kapper gegaan toen die weer open ging, hahaha. En ik ben naar WAS. geweest. Ik moet zeggen dat ik de boot best lang heb afgehouden, in het begin dacht ik: ik wil even niks. Maar vond het wel heel fijn om weer uit te gaan.

Wat heb je allemaal gevoeld toen je in WAS. stond?

Euforie, blijdschap, knikkende knieën, gezelligheid, kou. Oh, en rokende mensen bij elkaar.

Herinner je je nog de eerste keer ooit dat je in EKKO was?

No Hits No Glory, denk ik. Toen ik 18 of 19 was. Dat was misschien wel mijn allereerste keer uitgaan in Utrecht. Ik denk dat ik toen heel veel bier heb gedronken. De vloer plakte heel erg.

Maar je dacht toen al wel: dit is wel een leuke plek?

Ja, zeker. Het is klein, maar heel knus. Gezellig. Iedereen doet lekker zijn ding hier en komt om te genieten, om het leven te vieren. Een momentje van escapisme.

Welke artiest zou je nog in EKKO willen zien?

Chibi Ichigo. Ze combineert verschillende stijlen, hiphop, popmuziek, techno. Ik krijg er zin van om te dansen, om de moshen. Ze heeft veel energie en is echt een entertainer. Ze neemt ook dansers mee en zo. Ik heb ook wel een kleine voorliefde voor België. En ik ben stiekem ook wel een beetje verliefd op haar.

En met welke artiest zou je een biertje willen drinken in EKKO?

Ronnie Flex. Maar die drinkt geen bier, alleen nog maar thee. Misschien wil ik wel thee met hem drinken. Of een Hennessey Red Bull. Ik wil wel met Ronnie in drankstand.

Stel dat je Soundcloud-rapper zou worden, wat zou dan je artiestennaam zijn?

Ik denk dat mijn naam yungjuss zou zijn.

Hoe zou dat klinken? En waar zou je over rappen?

In kleine letters, sowieso. Ik denk dat mijn sound een beetje tussen Bizzey en ASAP Ferg in zou zitten. Wel hard gaan en pompen en moshen, maar ook vieze tunes maken. Af en toe een track voor de ladies natuurlijk. Maar wel respectvol. Je mág wel met je kont schudden, maar mijn nummers zouden daar niet per se voor bedoeld zijn. Mijn lyrics zouden wel emotioneel zijn. Het moet wel persoonlijk zijn, anders kijken mensen er zo doorheen.

EKKO viert dit jaar het jubileum. Welk cadeau zou je EKKO geven?

Een rokershok. In bruin café-stijl. Een soort hele oude treincoupé. Waarbij je vraagt ‘kan er een raampje open’ en iemand doet een raampje open, maar het staat alsnog heel de tijd blauw. En er moet een frisdrankautomaat in zitten.

Met welke frisdrank?

Red Bull. En Pink Lemonade. En van die Dove-repen. En bitterballen. Dus er moet ook een airfryer staan, beetje met de tijd meegaan.

← Terug