Wie is EKKO? #4 - Nicolette

Wie is EKKO? #4 - Nicolette

Tekst & beeld: Vera Vaessen

Nicolette werkt sinds 2014 bij EKKO, eerst in ons kassa-garderobeteam, nu loopt ze onze maandelijkse stadsronde en is ze onze meest enthousiaste Sint-cadeau-inpakker.

Hoe gaat het?

Los van de bijwerkingen van mijn coronavaccin op dit moment, gaat het wel prima eigenlijk. Het einde is in zicht. Ik heb toch het idee dat iedereen weer een beetje aan het opleven is, met dat in het achterhoofd. Ik heb al heel veel concerten gepland staan, ook concerten die vijf keer zijn verplaatst. Twee weken geleden heb ik nog een heleboel nieuwe concertkaartjes gekocht, na de aankondiging van de versoepelingen, zonder over het geld na te denken, eigenlijk.

En is er eentje waar je het meest naar uitkijkt?

Ik kijk heel erg uit naar Niklas Paschburg in EKKO. Daar wilde ik al heel graag heen en die show is constant verplaatst. Mijn vriend en ik dachten trouwens dat we daar kaartjes voor hadden maar dat was blijkbaar niet zo, dus nu hebben we alsnog snel tickets gekocht. Waar ik ook echt naar uitkijk is Grasnapolsky, dat was het laatste festival voor mij - volgens mij voor iedereen die daar was, in februari 2020 - en nu ook weer het eerste.

Wanneer was je voor het laatst in EKKO?

Nou, dat is een leuk verhaal. Ik was er namelijk nog afgelopen 21 mei. Ik heb mijn vriend Ewout vijf jaar geleden in EKKO ontmoet, op 21 mei. Elk halfjaar gaan we samen naar in het buitenland, nu wilden we ook iets doen, maar dat was niet mogelijk. Ik heb toen aan EKKO-collega’s Feike en Rik gevraagd of zij mij wilden helpen.

Hoe voelde dat?

Het voelde wel vertrouwd, eigenlijk. Ik ben ook even de zaal in geweest. Dat voelde eigenlijk wel goed, ik dacht: oeh, ja. Ewout had gezegd: mogen we ook in de grote zaal kijken?

We weten het inmiddels vrij zeker: in september gaat EKKO weer open. Wat is het eerste dat jij gaat doen als je weer naar EKKO mag?

Dan ga ik, denk ik, juichend naar binnen lopen, met mijn armen in de lucht. Dan ga ik meteen naar de bar en bestel ik een Dolphin’s Cry.

Wat mis je niet aan EKKO?

Mijn functie is natuurlijk niet binnen in EKKO zelf, dus als ik daar ben is het meestal wel voor de gezelligheid. Ik kan nu helemaal niks verzinnen. O wacht, ik vond het altijd irritant dat ik niet gelijk naar de wc kon, er staat altijd een rij.

Ik moet je teleurstellen, dat dat waarschijnlijk niet gaat veranderen…. EKKO viert haar jubileum dit jaar. Welk cadeau zou je EKKO geven?

Hmm. Een cadeau. Wat geef je aan een poppodium? Ik zou wel een vakantiereisje willen geven aan de mensen achter de schermen, die heel hard werken voor alle boekingen. Ik zou hen graag in het zonnetje willen zetten. Of iets kunstzinnigs, maar ik zou nu niet weten. Misschien nog een eigen gebrouwen biertje, een EKKO-bier, zoiets. Iets drankerigs.

Of een extra wc voor jou, zodat je altijd naar de wc kan.

Oh, ja, inderdaad. Maar dat moet dan bij voorkeur wel een heel raar gestylede wc zijn. Alsof je een museum in loopt.

Komt goed, gaan we regelen.

Dan is dat het eerste wat ik ga doen. Juichend naar mijn eigen wc.

← Terug