Wie is EKKO? #7 - Job

Wie is EKKO? #7 - Job

Tekst & beeld: Vera Vaessen

Tot het moment waarop EKKO dicht ging in maart 2020 was Job host.

Job! Hoe gaat het?

Het gaat goed met mij!

Wat was je aan het doen toen ik je belde?

Ik was muziek aan het maken. Een beetje aan het kloten op mijn iPad met een sampler.

Wat voor muziek maak je?

Hmm, lastig te omschrijven. Het is in ieder geval altijd instrumentaal. Maar misschien zou ik ooit wel nog een vocoder of zoiets toevoegen. Ik zou zeggen dat het vaak in de buurt zit van hiphop-beats. Lofi beats to chill and relax. Hahaha. Maar vaak ook best wel experimenteel.

Waar houd je je nu verder mee bezig?

Tijdens corona heb ik veel geschilderd. Er was een week waarin ik twintig schilderijen heb gemaakt. Ik heb nu ook een parttime baan, ik maak animaties en edit video’s. Daarnaast doe ik nog wat freelance werk. En ik leef gewoon een beetje. Een beetje lezen, muziek maken, af en toe animeren, chillen met vrienden.

Deze foto werd gemaakt in de zomer van 2020, ongeveer een jaar geleden. Zijn er dingen anders voor jou sinds toen?

Dat ik nu die baan heb, dat is veranderd. Verder niet zoveel. Ik wacht nog steeds tot dingen open gaan, fatsoenlijk open gaan. O ja: ik ben bozer geworden op de overheid, dat is er veranderd. Nog bozer. Het beleid is echt dom. Alsof Rutte en De Jonge nog nooit een feestje hebben meegemaakt en alles dichtgooien omdat ze jaloers zijn.

Wanneer was je voor het laatst in EKKO?

De dag voordat het dicht ging, volgens mij moest ik toen nog werken. Of misschien moest ik de dag dat het dicht ging werken en ben ik toen afgebeld, ik weet het niet meer precies. De week van tevoren ben ik nog naar een EKKO-concert geweest, Donna Blue op De Nijverheid.

Wat heeft EKKO voor jou betekend?

Ik heb er veel nieuwe vrienden gemaakt, die ik nog steeds regelmatig zie. Dat is wel een belangrijke voor mij. Het is gewoon een plek - dat is heel cliché om te zeggen, maar wel waar - waar je jezelf kan zijn. Het is gewoon een gevoel. Je hebt niet het idee dat mensen je raar aankijken op welk moment dan ook. Er is bijna altijd een vrolijke sfeer, super open of zo.

Voordat we dicht gingen, was jij host aan de deur van EKKO. Heb je nog iets raars meegemaakt daar?

Mijn favoriete verhaal is dat er een heel irritante gast was. Die wilde maar niet weg, hij bleef maar hangen. Hij pakte voor de deur op een heel rare manier zijn fiets. Vreemd genoeg vloog zijn mobiel toen, in de beweging die hij maakte, uit zijn zak in het water. Dat was wel echt goede karma.

Heb je tips voor mensen die nu host worden bij EKKO?

Ik denk dat je streng maar rechtvaardig moet zijn. Als ze niet luisteren, dan moet je gewoon de uitsmijter aantikken, die heeft meestal iets meer gezag. Of ja, dat ligt er natuurlijk aan wie de host is. Ik heb niet zo’n hele intimiderende uitstraling. Maar dat hoeft ook helemaal niet.

Wat mis je niet aan EKKO?

Ik zou zeggen de kluisjes, maar zelfs die mis ik een beetje. Ik mis alles wel een beetje. O, wacht, ik weet het al. Als ik in de winter bij de deur moest staan als host en dat mijn benen dan bevroren. Maar dat ik dan wel heel de nacht moest staan. Soms was dat wel echt heftig, dan had ik drie paar sokken aan. Dan ging ik stiekem ook wel eens binnen zitten.

Heb je nog goede ideeën voor wat we met de rookruimte moeten doen?

Ik zou het dak er gewoon af halen, want dan is het buiten en dan mag het weer. Vanaf wanneer telt het als buiten? Moet de helft van het dak eraf zijn, is een kwart al genoeg?

Ook met eigen ogen zien hoe irritante bezoekers hun telefoon per ongeluk in de sluis laten vallen? We zoeken nog hosts! Check hierrrr de vacature.


← Terug