EKKO ontwaakt

EKKO ontwaakt

We vulden onze zaal de afgelopen maanden met residenties, een dj-cursus, studenten van de Herman Brood Academie en livestreams, maar vooral niet met publiek. Deze week vegen we het laatste stof van onze bar, laten we de tap nog een keer goed doorlopen en testen we nog één keer ons nieuwe geluidssysteem. We werken ons nieuwe team in, zeggen definitief vaarwel tegen de rookruimte en hangen de discobal weer op. En dan staan onze deuren weer wagenwijd voor jullie open. Er staat immers een heleboel moois voor jullie klaar de komende maand. 

Ten eerste: heb je nog geen kaartjes voor Paceshifters, Nana Adjoa of Tora? De kaartverkoop van deze shows gaat hard, dus begeef je snel naar de digitale toonbank voor een ticket.

Verder programmeren we louter hoogtepunten, natuurlijk. Zo trappen we af met Amber Arcades & Figgie XXL op 26 september - een Utrechtse thuiswedstrijd die al gepland stond voor ons oorspronkelijke openingsweekend. Gelukkig vinden Amber Arcades en Figgie het geen probleem om twee weken en twee dagen later alsnog onze zaal te openen. Ook voor de show van Meetsysteem en Dwaalgast ft. Shari Klein vonden we een nieuwe datum: zij keren terug op 29 oktober.

Verder maak je in EKKO binnenkort een van de voorlopig laatste shows mee van de coole Belgische nu jazz-formatie STUFF., die heeft aangekondigd om na hun huidige tour een pauze te nemen. Bijzijn = meemaken! Voor de dromers onder ons hebben we het folky en groovy Opera Alaska op het programma staan, een Excelsior-powerduo bestaande uit Marien Dorleijn (frontman van Moss) en Marzio Scholten (Things I Can’t Control, Galibier).

Ook vindt ons non-muziekprogramma weer plaats, met als eerste onze boezemvrienden van Mensen Zeggen Dingen. En er is meer, veel meer! Bekijk onze agenda voor al het moois dat de komende tijd onze zaal of die van onze satelliet-locaties zal doen springen / moshen / applaudiseren / ontroeren (doorhalen wat niet van toepassing is).


Uiteraard passen we ons bij de heropening aan naar de voorwaarden die de overheid ons heeft gesteld. Dit betekent qua maatregelen het volgende voor EKKO:

  • We geven shows op 75% van onze reguliere maximumcapaciteit (lees: shows verkopen sneller uit dan normaal, dus bemachtig je tickets op tijd).

  • Je krijgt enkel toegang tot ons pand bij vertoon van een coronatoegangsbewijs.

  • Ben je binnen, dan vervallen de coronamaatregelen - je hoeft dus geen afstand meer te houden en de shows zijn ongeplaceerd (lees: moshpits zijn toegestaan!).

  • Onze evenementen eindigen voorlopig allemaal uiterlijk middernacht (0:00u).

Tot snel in EKKO <3
← Terug