Wie is EKKO? #3 - Edward

Wie is EKKO? #3 - Edward

Tekst & beeld: Vera Vaessen

Edward werkt sinds augustus 2018 bij EKKO, eerst achter de bar en tot voor de eerste lockdown in onze keuken.

Hoi Edward, hoe gaat het?

Het gaat best prima. Ik werk nu bij de Volksbank, waar ik een stage voor de UX-afdeling heb gedaan. Die is inmiddels afgelopen, dus ik ga nu weer terug naar mijn oude afdeling en ik neem de geleerde skills weer mee naar een volgende baan. Ik sport drie keer in de week. Mijn vriendin is hier ongeveer elk weekend, dat is ook fijn. Ik speel af en toe ook nog bas, om mijn skills wat bij te schaven. Ik ga af en toe wielrennen met EKKO-collega Ella.

Wat was je aan het doen toen ik je belde?

Ik was mijn lunch aan het klaarmaken.

Deze foto werd gemaakt in de zomer van 2020, ongeveer een jaar geleden. Zijn er dingen anders voor jou sinds toen?

Ja, er is best wel veel veranderd. Ik heb nu een hele leuke, lieve vriendin, dat is sindsdien veranderd. Ik heb een UX-cursus gedaan en een stage. Waar ik de eerste lockdown, en de tweede ook nog wel, best wel veel mogelijkheden zag om dingen te gaan doen, nieuwe cursussen en dat soort dingen op te pakken, moet ik wel zeggen dat dat nu wel weer iets minder is. Aan de ene kant: jammer dat het nog steeds veel thuiswerken is, maar je probeert toch zo goed mogelijk je eigen leventje te leiden op de manier dat het kan en dat is al bijzonder.

Ik kan me voorstellen dat je EKKO dan ook wel mist, qua mensen.

Ja, zeker. Ik zie Ella nu eens in de week, anderhalve week, Emma eens in de drie weken om te jammen, ik ben wel eens met Daan gaan wandelen. Maar ik mis EKKO wel, ja. Het was toch altijd een soort vaste invulling van de vrijdagavond, dat als je klaar was met werken en eten en er kwamen wat vrienden over de vloer, dan ga je even langs. Dat lijkt me nu ook heel erg leuk als het meer open is. Mijn vriendin is ook nog nooit in EKKO geweest, ik wil haar graag EKKO laten zien. Dat je er op vrijdagavond heen gaat en altijd wel een leuke avond hebt. Ik mis het werken in de keuken ook wel. 

Zit er één favoriet moment tussen je EKKO-herinneringen?
Ik moet gelijk denken aan het concert van Paceshifters. Ik weet nog dat ik daar stond en dat ik werd weggeblazen met hoe goed het wel niet was. Ik stond daar echt met mijn handen in mijn haar: holy shit, deze gasten zijn echt zo goed. Dat was natuurlijk in een volgepakte zaal. Maar een andere situatie was dat oud-programmeur Ilana op een zondag How To Dress Well had geboekt. Ik had hem al een keer in Singapore gezien, waar toen 300 mensen stonden, en hier stonden er 15 of zo. Ik weet nog dat hij tussen de nummers door hele verhalen ging vertellen over spiritualiteit en liefde en zo. 

EKKO viert haar jubileum dit jaar. Welk cadeau zou je EKKO geven?

Een headlineshow van Queens of the Stone Age.

Da’s ook een beetje een cadeautje voor jezelf, of niet.

Haha, ja klopt. Maar ik zou EKKO een A-lister gunnen, een alternatieve band die de hele tent afbreekt, zoiets.

De belangrijkste vraag van ons jubileumjaar is WAAR IS EKKO?. Waar is EKKO, volgens jou?

Ondanks het feit dat EKKO niet open is, is EKKO nu overal. Je ziet het overal langskomen, nu dan met de campagne, maar als je ergens uitgaat in Utrecht en je komt iemand van EKKO tegen, dan is EKKO ook daar. EKKO is zelfs bij mijn ouders, want die zijn een keer bij de rondleiding geweest op Open Club Day en ze wilden zien wat ik deed. Mijn ouders hadden in eerste instantie zoiets van: wat is dit nu weer, dit kennen we niet. Ze hadden niet verwacht dat ik naast mijn fulltime baan ook nog vrijwilligerswerk ging doen. Maar toen ze eenmaal zagen wat dit me allemaal heeft gebracht, waren ze alleen maar heel blij voor me.

← Terug